home about contact travelog resepi bahasa jerman

The Writer

Listen to this as you read :D HERE


Nama?
Assalamualaikum, dear reader. Nama diberi Aisya Ibrahim. Korang yang lahir after 1991 boleh panggil aku "akak Aisya", kalau suka. Teehee. Kalau nak manja-manja, boleh jer panggil Aeca ker, kak Aeca ker, Esah ker, whatever-lah asalkan bukan Siti. Hehehhe :D


Berlin, Germany. March 2014

Buat apa sekarang?
Aku sekarang student sem 7, Electrical Engineering di uni bernama University of Applied Sciences Bingen, Germany. Nama glamer uni aku ni adalah FH Bingen. Dah berkahwin masa umur 22 tahun, suami baru 1, anak belum ada lagi. Heheheh :D



Tujuan blog ini diwujudkan?
Aku ni kuat sangat lupa, apa benda yang berlaku dalam hidup aku. So, sebelum aku terlupa lagi teruk lagi, bila orang sebut balik aku ternganga, lebih baik aku tulis siap-siap dalam blog ni. Nanti lagi setahun baca balik, boleh refresh memory sikit-sikit. Ngee ngee :D


University of Mainz, Germany. February 2015

Hobi?
Travel sekitar Europe
Membaca kisah hidup orang lain di blog orang(Blogwalking)
Mencari qoute-qoute yang berinspirasi
Online streaming drama korea :D
Main game dekat henfon
Berkawan
DIY


Prague, Czech Republic. March 2014

Hope?
Aku berharap sangat, kita semua boleh berkawan baik, tak kesahlah dalam real life ker, dalam blogging world ker, janji berkawan. Aku ni suka berkawan sebenarnya. :D 


Dann yang paling penting, aku berharap korang gembira baca catatan-catatan aku dekat blog ni. Kalau baca, sila imagine, seorang yang ramah tengah bercerita dekat korang yer. Aku memang sangat ramah dalam real life, bukan dalam blog jer tau :D


Berlin Wall, Germany. March 2014

Happy reading yer :D
Stay tuned, peeps!

22 comments:

  1. Assalammualaikum ..dtg singgah sini bls kunjungan awk dan follow...nk pgil adik ke..beza kite setahun jek..hehe..wah bestnye belajar kat oversea ...:) .mesti pandai cakap lorat germany ..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpayah panggil adik pon xpe....kita panggil akak lah tapi ye.. :D buleh lah cakap jerman sikit2

      Delete
  2. Assalamu'alaikum, Aisya

    Salam perkenalan dari FAMF Tower
    Kak Farrah dah follow dua2 blog Aisya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam...terima kasih akak, follow due2... jemput2 membace ye... kalau rajin, tinggalkan komen ye...salam perkenalan... :D

      Delete
  3. Wah besh yer.. nak give away stamp bebanyak yerk.. heheh..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum salam perkenalan. i've been to germany! tp x pegi berlin, pegi munich hehe. i am going to join your giveaway insyaAllah. come and join mine too! :)

    http://perksofbeingeva.blogspot.com/2014/08/giveaway-saya-nak-poskad-dari-moscow.html

    ReplyDelete
  5. salam singgah. sy budak sains juga. hee... salam perkenalan. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Aww.. #1999 Hai, Kak Aisya!! :D *lambai*

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum . Hai Kak Aisya :))
    bestnya dapat merantau negara orang!!
    amiez dah follow blog kak Aisya :)

    ReplyDelete
  8. salam singgah.. datang balas kunjungan :) hi akak aisya

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikumm akak ^^, Salam perkenalann . Keep update your blog kehh , sukaaa sangat bacaa entry-2 akak >.< besttt

    ReplyDelete
  10. bestnya study kat oversea... saya pun budak JPA juga ^^,

    bestnya kahwin awal.. saya masih belum bertemu jodoh.. mudah-mudahan satu hari nanti ada..

    bestnya dapat travel.. impian saya dari dulu.

    ReplyDelete
  11. Salam kenal Aisya :)

    CN singgah sini lps nampak nama Aisya diuar-uarkan dalam blog CT (siti yang menaip). Thanks to CT sebab telah membuka ruang utk CN singgah sini :)

    Sudi-sudilah berkunjung ke blog CN yang tak seberapa yer ^^ http://travelogciknurul.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. hehe.. hari ni baru baca biodata tuna tanah.... Hello!!

    ReplyDelete
  13. Salam Aisya.. ni kunjungan balas dari akak...kat blog akak reply panggil Siti..aisehh sorie la...sbb baru baca biodata ni gak... hehehe...

    ReplyDelete
  14. Jalan jalan sini nengok Kak Echa kat Germany sebelum tidooo. Fefeling kite pulak travel jauh padahal pasport pun tadak. Hahahh. Nanti kita jalan jalan sini lagi yee akak. Hehehe. Good night kak! Muah ciked!

    ReplyDelete
  15. awesome <3 ! hye kak aeca :D saya Farhana, student bahasa Jerman kat UPM . Share more stories while youre still in Germany kayzz

    ReplyDelete
  16. sungguh, sangat, giler dan cemburu sebab akak dapat ke German! Negara impian saya....huhuhuhu

    Bestnya!!! bestnya!!!!!!!

    ops! sorry kak terover pulak...hehehehe

    ReplyDelete
  17. salam kak aisya, yana dah komen satu entry baru buka post ni, sory tertulis aisya, hehehe kak aisya :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...